--> Xavi Rodríguez Martín

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projects

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Título: [Tratado automatizado sobre el accidente*]


Descripción: pren com a punt de partida dues fotografies del fons Finestres de la memòria que ens mostren en primer terme un cotxe bolcat. Entre es dues imatges hi ha una distància temporal de vint-i-cinc anys. Una és de 1954, i documenta l’accident d’un elegant vehicle al carrer Aragó; l’altra és de 1979, i mostra un cotxe que ha estat bolcat durant una manifestació al carrer Llúria. Partint d’aquestes imatges, l’artista construeix un relat sonor amb influències de l’escriptura automàtica, el monòleg interior i la improvisació poètica per parlar-nos sobre la idea d’accident, tot barrejant fets històrics amb referències autobiogràfiques i elements ficcionals.


En el marc del programa d’activitats de l’exposició, el 14 de maig l’artista presentarà l’acció Radio-cine: [Tratado automatizado sobre el accidente*], una activació de la peça dins d’un cotxe que, per a l’ocasió, funcionarà com un petit teatre-cinema radiofònic per a grups molt reduïts d’espectadors.  


projecte creat per "Desconcert. Ciutat, soroll i màquina 1890-1990" a cura d’Alexandra Laudo;  és una exposició construïda com una partitura, a partir d’una selecció de fotografies i filmacions provinents del fons fotogràfic Finestres de la memòria i d’altres arxius de la ciutat. L’exposició ens proposa un exercici sinestèsic: imaginar, a partir de documents visuals, la història sonora de l’Eixample i de Barcelona al llarg del segle passat, especialment aquella vinculada als sons i els sorolls generats per les màquines i els aparells que van anar irrompent a l’espai públic i a l’entorn domèstic, transformant el paisatge sonor de la ciutat: cotxes, tramvies, maquinària industrial, ràdios, televisors i telèfons, entre molts d’altres.